Zwangerschapsmassage Nijmegen

Hoera, je bent zwanger! Je zwangerschap is een mooie tijd, waarin er veel verandert in je lichaam. Een tijd waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen. Dat kan bij Fijn! door middel van een ontspannende Zwangerschapsmassage. Je wordt met lichte druk gemasseerd, op 'n speciaal ontwikkelde prenatale tafel met uitsparing, waarop je heerlijk op je buik kunt liggen. De massage is inclusief een heerlijke rugscrub; een echte verwenmassage!

De voordelen van een Zwangerschapsmassage
Tijdens je zwangerschap kun je last hebben van allerlei kwaaltjes. Vermoeidheid, minder of minder goed slapen, last van je rug, je nek of je bekken, onrustig benen, spataderen, het vasthouden van vocht, veranderende hormonen en angst voor de bevalling; het zorgt allemaal voor stress in je lichaam.

Een Zwangerschapsmassage kan je hierbij helpen! Door de massage ervaar je je zwangerschap bewuster, je voelt de signalen die je lichaam afgeeft beter en je voelt je rustiger. Daardoor kun je je makkelijker ontspannen, ook tijdens de bevalling.

De massage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd, van en naar je kindje. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een Zwangerschapsmassage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn. Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. De massage vermindert stress en werkt kalmerend. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en daar ervaart je baby ook de voordelen van. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Een Zwangerschapsmassage is daarom ook echt een aanrader als geen je klachten hebt. Zo geniet je van een ontspannen zwangerschap!

Praktisch informatie
Fijn! heeft een speciale massagetafel met uitsparing waarop je als zwangere vrouw heerlijk op je buik kunt liggen. Een speciale band zorgt ervoor dat je buik perfect wordt ondersteund. Ook heeft de tafel een uitsparing voor de borsten, erg prettig wanneer deze door de zwangerschap gevoelig zijn. De massagetafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten.

Een Zwangerschapsmassage duurt een uur. De 1e keer dat je komt vindt er een korte intake plaats, en duurt de behanding dus iets langer. We bespreken het verloop van je zwangerschap en de massagebehanding wordt uitgelegd. Dan wordt de massagetafel helemaal voor jou op maat gemaakt, zodat je heerlijk kunt gaan liggen; het ontspannen kan beginnen!

De massage start met een heerlijke biologische rugscrub (Lavendel/Sinaasappel of Olijf/Citroen), zo zijn alle dode huidcellen weg en kan je huid de zachte massage goed ontvangen. Daarna wordt je volledige achterzijde gemasseerd, inclusief je hoofd. Je wordt gemasseerd met een natuurzuivere olie, speciaal gemaakt voor de zwangere vrouw. De rustgevende olie kan je helpen bij misselijkheid en obstipatie en helpt ook bij slaapstoornissen. De olie bestaat uit voedende en verzorgende amandelolie, jojoba en calendula: dit helpt zwangerschapsstriae voorkomen. De massage heeft een vochtafdrijvend effect op je armen, handen, benen en voeten. De spieren van je nek, schouders en onderrug worden door de massage ontspannen en versterkt. Drukpunten en reflex massagegrepen komen niet aan bod, dat is niet goed voor je tijdens je zwangerschap. Het hoofddoel van de Zwangerschapsmassage is ontspanning; even helemaal niks! Heb je specifieke klachten aan bepaalde spieren, dan is een medische of een sportmassage wellicht beter voor je. Na de massage wordt je rug ingesmeerd met een voedende crème, nu is je rug heerlijk zacht!

Je kunt van een Zwangerschapsmassage komen genieten als je in het 2e trimester van je zwangerschap zit (vanaf 14 weken) en je een gezonde zwangerschap hebt. Jij en je baby kunnen tot het einde van je zwangerschap van de vele voordelen van een Zwangerschapsmassage profiteren! Verwen jezelf en je baby dus ook tijdens je verlof met een (of meerdere) heerlijke massage(s). Zo zijn de laatste loodjes minder zwaar! Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.

Wanneer je een afspraak maakt bij Fijn! en je bent voor die tijd al bevallen (of de bevalling is begonnen), dan kun je de afspraak natuurlijk altijd afzeggen! Liefst via een mailtje of smsje.

Fijn om te weten:

  • Bij Tarieven vind je de prijs van deze massage. Wil je een massage boeken? Dat kan via het Inschrijfformulier. Bij Contact vind je alles wat je wilt weten over Fijn!

  • Bij Zo fijn is Fijn! kun je zien wat zwangere vrouwen die je voor gingen van deze massage vonden!