Fijn! voor de wereld

Fijn! wil graag dat iedereen zich fijner voelt, dus ook de vrouwen en kinderen die het niet zo goed hebben als wij hier in Nederland. Daarom steunt Fijn! organisaties die zich inzetten voor vrouwen en kinderen die het minder goed hebben. Zo wordt hun leven ook een beetje fijner!

Van elke massage die je bij Fijn! boekt, cursus die je volgt of kinderyoga lessen die je neemt, gaat 1% van de omzet naar het goede doel.

Het goede doel van 2015:
Miljoenen kinderen worden op dit moment in Syrië en omringende landen opgevangen. Met slechts de kleren die ze aanhadden, zitten veel van hen nu in tentenkampen. En de bitterkoude winter komt er aan. Hun toekomst is in gevaar.Op de vlucht voor het geweld hebben veel Syrische kinderen hun thuis moeten verlaten. Zij hebben dingen meegemaakt die geen mens zou moeten meemaken. Onderweg en in de vluchtelingenkampen zijn schoon water en medische zorg schaars. UNICEF zet zich met man en macht voor deze kinderen in. Er is echter een groot tekort aan fondsen om iedereen te kunnen helpen. UNICEF biedt hulp die dringend nodig is!

Het goede doel van 2014:
3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en hebben geld ingezameld voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.


Het goede doel van 2013:
Dit jaar gaat het geld naar de "Nuns' Welfare Foundation" van Ani Choying Drolma in Nepal. Ani schreef een boeiend boek, genaamd: "Mijn stem voor Vrijheid, Het aangrijpende levensverhaal van een vrouw met een missie" over haar leven in Nepal en richtte in 1998 de foudation op waarmee zij vecht voor de vrijheid en scholing van boeddhistische nonnen en Nepalese meisjes. Dit doet zij onder andere door het openen van de "Arya Tara School". Ook steunt zij vele belangrijke projecten in haar omgeving. Daarnaast heeft Ani een prachtige stem en brengt wereldwijd Tibetaanse songs ten gehore!

Om te zien wat Ani allemaal doet en haar liedjes te beluisteren, kun je haar website bekijken: www.choying.com

Het goede doel van 2012:
In 2012 zetten de DJ's van 3FM en het Rode Kruis zich in tegen babysterfte tijdens de Serious Request actie vlak voor kerst. Het Rode Kruis kan kinderlevens redden door hulp en begeleiding voor, tijdens en na de geboorte van een kind. De organisatie kan zwangerschapscontroles initiëren en verloskundigen opleiden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers kunnen na een bevalling op huisbezoek gaan en gezondheidsproblemen bij een baby tijdig signaleren en zorg bieden. Het Rode Kruis zet zich in voor voorlichting, hygiënepakketten, vaccinaties en helpt bijvoorbeeld met vervoer naar een ziekenhuis. Fijn! draagt hier graag een steentje aan bij.

Het goede doel van 2011 en het eerste kwartaal van 2012:
In het noorden van Namibie staat n'Kwazi Lodge. De eigenaren van deze lodge; Valerie en Wynand Peypers, helpen graag de mensen die in de dorpen rondom de lodge wonen. Ze hebben al verschillende projecten opgezet waardoor deze, vaak arme dorpelingen, een kans hebben op een beter leven. Misschien wel het mooiste project is de recent door Valerie en Wynand opgezette kleuterschool. In Namibie is er vanuit de overheid alleen geld voor basisscholen en niet voor kleuterscholen. Als er in jouw omgeving geen privé kleuterschool is of je hebt geen geld om je kind er naar toe te sturen, dan kan je kind dus pas vanaf z'n 6e naar school. Kinderen zijn op deze manier niet goed voorbereid op het naar school gaan, zo kunnen ze bijv. nog geen engels terwijl het onderwijs wel in het engels gegeven wordt. Het percentage kinderen dat niet verder komt dan groep 6 is dan ook erg hoog, zo'n 60%. Te hoog vonden Valerie en Wynand, dus in 2007 startten zij met het bouwen van 2 klaslokalen voor een privé kleuterschool, die volledig draait op donaties. De 40 kinderen die op dit moment les krijgen op deze school hebben een grote voorsprong wanneer ze straks naar de basisschool gaan. Ze leren hier al allerlei basisvaardigheden, zoals tellen, letters lezen en het benoemen van de kleuren, allemaal in het engels. Ook krijgen ze elke dag fruit, pap en leren ze hun tanden poetsen. Dingen die ze vaak van huis uit niet mee (kunnen) krijgen. Op dit moment bouwen vrijwilligers aan een 3e klaslokaal en een aantal douches en wc's zodat er nog meer kinderen uit de omgeving hier naar school kunnen komen en alle kinderen kunnen douchen en op een hygiënische manier naar de wc kunnen. Fijn! wil dit project graag steunen en daarom gaat er 1% van de omzet naar deze kleuterschool!

Voor meer informatie over dit en de andere projecten zie: n'Kwazi