Online Cursus Peutermassage Nijmegen

Ik heb deze cursus de afgelopen 7 jaar in mijn praktijk met veel plezier gegeven. Nu ben ik bezig om er een leuke en leerzame online cursus van te maken! Meer info volgt!

Peuters zitten vol energie, levenslust en vastberadenheid; ze willen alles zelf doen en ontdekken en hebben soms bijna geen tijd meer om even te knuffelen. Maar natuurlijk hebben ze wel behoefte aan steun, warmte en een gevoel van geborgenheid! Massage kan daarbij helpen en daarom biedt Fijn! een cursus Peutermassage aan; een combinatie van liedjes, versjes, bewegingsspelletjes en massagetechnieken uit de Shantala methode waardoor je actieve peuter voelt dat je er echt voor hem of haar bent!

Over Shantala Peutermassage
Shantala Peutermassage wordt in India al eeuwen gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging van kinderen. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat had geleerd van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook deze warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

De voordelen van Peutermassage
Het aanraken, knuffelen en vasthouden van je peuter is heel belangrijk! Peuters ontwikkelen een beter lichaamsgevoel als ze liefdevol en regelmatig aangeraakt worden en dat kan door middel van een peutermassage. De massage bevordert de band tussen jou en je peuter, dat komt omdat er door de massage oxytocine wordt geproduceerd. Dit 'knuffelhormoon' speelt een belangrijke rol bij gevoelens van geborgenheid en verbondenheid. Door massages ontstaat er een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol, in het lichaam. Daarnaast zorgt de massage voor een goede doorbloeding, stimuleert het de sociale ontwikkeling, het concentratievermogen, de motoriek, de ontwikkeling van de zintuigen en 't gevoel voor ritme van je peuter.

De Cursus
Een cursus peutermassage is iets voor jou als je de relatie met je peuter wilt versterken, je je peuter op een speelse manier aan massage en huid-op-huid contact wilt laten wennen en je nieuwe ideeën op wilt doen om samen te spelen en te bewegen. Peutermassage is ook een aanrader wanneer je 'n drukke, onrustige of angstige peuter hebt, 'n peuter met slaapproblemen of 'n peuter die moeilijk contact kan maken. Een cursus peutermassage is daarnaast vooral heel erg leuk om de doen en heerlijk ontspannend voor jou en je kind!

De cursus kan een vervolg zijn op een eerder gevolgde cursus Babymassage of Dreumesmassage, maar het masseren kan ook helemaal nieuw zijn voor jou en je kind. In tegenstelling tot een baby, blijft een peuter niet meer rustig liggen tijdens een massage. Ook het masseren tijdens de dreumesfase is heel anders. Door de massage te combineren met liedjes, versjes en bewegingsspelletjes kun je de aandacht van je peuter langer vast houden. Elke les heeft een vaste structuur zodat je peuter de massage leert kennen als een leuk en ontspannend spel en hij/zij zich geborgen en veilig voelt. Na 'n tijdje gaat je peuter er uit zichzelf om vragen!