Online Cursus Babymassage Nijmegen

Ik heb deze cursus de afgelopen 7 jaar in mijn praktijk met veel plezier gegeven. Nu ben ik bezig om er een leuke en leerzame online cursus van te maken! Meer info volgt!

Wil je echt contact maken met je baby, je baby de volle aandacht geven en samen genieten? Dan is 'n cursus Babymassage (incl Babyyoga) iets voor jou!

Over Shantala Babymassage
Shantala Babymassage wordt in India al eeuwen gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging van baby's. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat had geleerd van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook deze warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

De voordelen van Babymassage
Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden. Mooi meegenomen zijn de vele voordelen van Babymassage. Zelfs als je niet elke dag de tijd hebt en zo nu en dan een massage geeft (of een stukje ervan), heeft het een positief effect. Op je baby, maar ook op jezelf en jullie onderling contact. Door massage wordt oxytocine geproduceerd, dit 'knuffelhormoon' speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Het bevordert de hechting tussen jou en je baby, waardoor je de lichaamstaal van je baby beter leert begrijpen. Bovendien wordt het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je baby groter.

De massage bevordert de spierontwikkeling, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je baby. Het immuunssysteem wordt gestimuleerd, zo wordt de weerstand tegen ziektes verhoogd. De massage heeft een gunstige invloed op de spijsvertering van je baby en geeft verlichting bij darmkrampjes. Je baby kan zich na een massage makkelijker overgeven aan ontspanning en slaapt dieper en rustiger. Maar je baby masseren is vooral gewoon heel erg leuk om te doen!De Cursus
Tijdens de cursus leer je stapsgewijs de babymassage. In elke les worden nieuwe grepen geleerd en de reeds geleerde grepen herhaald. En ook komt leer je hoe je Baby Yoga kunt doen met je baby, super leuk! Daarnaast krijg je praktische tips en extra informatie, o.a. over; lichaamstaal, draag- en tiltechnieken, darmkrampjes en ontzwangeren.

De cursus is zo opgezet dat je de massage in alle rust kunt leren.